Linzensoep met chorizo
Lekker als voorgerecht en als je de soep wat dikker maakt door er extra linzen, aardappel en wat bindmiddel aan toe te voegen ook heerlijk
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de knoflook. Kook de aardappelblokjes in water met wat zout, de tijm, rozemarijn en de knoflook tot de aardappelen goed gaar zijn. Giet af en houd het kookvocht apart.
Haal de tijm en rozemarijn uit de pan. Doe de aardappelen met 200 ml kookvocht, de room, olijfolie en de zongedroogde tomaten in een blender.
Mix alles 10 minuten tot er een mooie gladde massa is ontstaan. Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden.
Gier de aardappelmassa in een espumafles. Sluit af, zet er een patroon op en schud goed door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rasp hier de parmezaan op. Zet in de oven en bak in 4 tot 5 minuten de rasp goudbruin. Haal uit de oven en haal met een plat mes de parmezaan van de bakplaat en leg op het aanrecht om af te koelen.
Spuit de espuma in een glaasje. Breek een stukje parmezaan af en steek in het glas.
Lekker als voorgerecht en als je de soep wat dikker maakt door er extra linzen, aardappel en wat bindmiddel aan toe te voegen ook heerlijk
Als je voor dit gerecht groentebouillon gebruikt is het een mooi vegetarisch voorgerecht of amuse.