Voor dit recept gebruik ik cognacmosterd. Als je deze niet kan vinden neem je vier eetlepes Franse mosterd waar je twee eetlepels cognac doorheen roert.
Voor dit recept gebruik ik cognacmosterd. Als je deze niet kan vinden neem je vier eetlepes Franse mosterd waar je twee eetlepels cognac doorheen roert.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in een koekenpan en braad de beenham rondom bruin in 5 minuten.
Neem een ovenschaal en smeer 1 el cognacmosterd op de bodem uit. Leg de beenham in het midden en smeer hem verder in met de cognacmosterd. Blus de boter in de koekenpan af met de cognac en giet deze over de beenham.
Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven. Als je beenham zwaarder is hou dan ongeveer 10 min per 100 gram aan.
Haal de ham uit de oven en snij hem in plakken van 1 cm. Leg terug in de jus en serveer direct.
Stoofvlees over de friet is in zuid Nederland heel gewoon. Het Limburgs zoervleisj is wel de bekentste. Dit is een eigen variant hierop.
Het pittige in recepten is voor iedereen anders. Verrijk je gerechten dus voorzichtig met pepers of pepersaus zodat ieder het kan eten. Ik vergis me