Snij de konijnenboutjes in drie tot vier stukken. Snij de kippendijen in blokjes van 2 x 2 cm. Halveer de paprika, maak schoon en snij in blokjes. Pel de ui en snij in blokjes. Snij de peper in dunne ringetjes. Halveer de chorizo in de lengte en daarna in dunnen plakjes.
Zet de paellapan op het vuur. Leg de chorizo in de pan zonder olie of boter rustig uitsmelten tot ze licht krokant zijn. Haal de chorizo uit de pan. Bak de konijnenbout in de pan met chorizo-olie en schuif naar de buitenkant van je pan als deze rondom bruin is. Bak dan de stukjes kip en schijf deze ook naar de buitenkant van je pan als ze rondom aangebakken zijn. Bak de garnalen 1 minuut en schuit ook naar de zijkant. Zet het vuur even hoog en bak snel de inktvisringen aan waarna je deze uit de pan haalt en apart houd bij de chorizo.
Vuur weer half en dan de paprika, ui en rode peper toevoegen en bakken tot de uit glazig is.
Doe dan de rijst erbij en schep alles goed door. Dan de tomatenblokjes en de paprikapoeder toevoegen en door elkaar scheppen. Voeg de saffraan toe aan de bouillon. Schep twee soeplepels bouillon bij de rijst en laat de rijst rustig de bouillon opnemen. Roer regelmatig alles door. Blijf de bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 18 minuten. Het kan zijn dat je wat bouillon over houd.
Na ongeveer 10 minuten voeg je de chorizo, inktvisringen, venusschelpen en de erwtjes toe. Roer dit weer goed door.
Snij de peterselie klein en strooi over de paella. Snij de citroen in plakjes en leg deze aan de rand van de paella.