Aglio e olio is een heerlijk gerecht maar ik maak altijd te veel. Ik kook dan een klein beetje pasta bij en maak er weer een ander gerecht mee zoals deze variant met biefstuk en mascarpone.
Aglio e olio is een heerlijk gerecht maar ik maak altijd te veel. Ik kook dan een klein beetje pasta bij en maak er weer een ander gerecht mee zoals deze variant met biefstuk en mascarpone.
Pel en snij de knoflook in dunne plakjes. Doe dit met de olie in een steelpannetje en verwarm tot de knoflook gaat bruisen. Haal van het vuur en zet weer terug op het vuur als het niet meer buist. Herhaal dit tot de knoflook mooi gaar en licht bruin is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Kook ondertussen de pasta gaar en hak de peterselie. Snij de peper in flinterdunne stukjes.
Als de pasta gaar is giet je deze af. Roer er de knoflookolie en pepers en de helft van de peterselie door. Rasp parmezaan naar smaak en roer dit er ook door.
Als je de pasta kookt start je met de biefstuk. Snij deze in reepjes van ongeveer 2 x 1 cm. Snij de bosui in ringetjes en de prosciutto in reepjes.
Zet een koekenpan op hoog vuur met een scheut olie. Bak de biefstuk snel rondom aan doe de bosui en prosciutto erbij en schud / roer dit goed door elkaar. Voeg de mascarpone en port toe. Roer goed door en laat 1 minuut doorwarmen.
Schep de pasta op de borden, verdeel de biefstuk hierop en schep de saus erover. Garneer met wat peterselie.
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op.
Lamshaas is een weinig gebruikt stukje vlees. Onbekend is vaak onbemind maar ik raad je aan om dit mooie supermalse stukje vlees een te gaan