Aardappelschotel korma

Verse korma geeft een heerlijke rijke, kruidige smaak. De Griekse yoghurt (bij voorkeur van schapenmelk) geeft er een vol en romig karakter aan. De korma komt oorspronkelijk uit het noorden van India en wordt veel gebruikt met kip maar is ook super goed te combineren in een stoof van vis.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • mini krielaardappelen- zakje 400 gram
  • kikkererwten- klein blikje
  • chilibonen- klein blikje
  • ui- 1 stuks
  • runderbraadworst- 500 gram
  • griekse yoghurt- 5 el
  • knoflook- 2 teentjes
  • verse gember- 3 cm
  • cayenepeper- 1/2 tl
  • garam masala- 1 tl
  • zeezout- 1/2 tl
  • arachideolie- 2 el
  • tomatenpuree- 1 el
  • groene peper- 2 suks
  • geraspte kokos- 3 el
  • gemalen amandelen- 2 el
  • koriander- klein bosje
  • komijnzaad- 2 tl
  • korianderzaad- 1 tl

Instructies

Schil de gember en pel de knoflook. Snij in kleine stukjes.

Zet een koekenpan op middel hoog vuur. Doe de droge kruiden in de droge hete pan en rooster deze goudbruin.

Zet de pan van het vuur. Doe de geroosterde kruiden met de gember, knoflook, olie, tomatenpuree, groene pepers, kokos, amandelen en verse koriander in een vijzel of keukenmachine en draai tot een gladde pasta.

Braad de runderbraadworst in een wok ongeveer 10 minuten rondom gaar. Haal de worst uit de pan en giet ongeveer de helft van het bakvet weg.

Snipper de ui. Bak de aardappeltjes in het overgebleven bakvet mooi bruin. Voeg de ui toe en bak voor twee minuten mee.

Snij de runderworst in plakjes van 1 cm en voeg toe aan het aardappel / ui mengsel.

Voeg de kruidenpasta (korma) toe en roer goed door. Dan de kikkererwten, chilibonen en de yoghurt erbij. Warm al omscheppend goed door.

 

Facebook
WhatsApp
Print