Schil de gember en snij in stukken, pel de knoflook en plet de tenen. Snij de peper in stukken. Doe alle ingredienten behalve het vlees in een steelpan en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
Zet van het vuur af en laat afkoelen.
Snijd het vlees in stukken of reepen. Rijg het vlees per soort aan pennen. Gerbuik je houten sateprikkers moet je deze even 30 minuten in water laten weken zodat ze niet verbranden op de grill.
Breng de gril of bbq op temperatuur.
Smeer met een kwastje de vlees spiezen in met de marinade. Grill de kip 2 tot 2,5 minuut per kant. De biefstukspiesjes gril je 1 1/5 minuut per kant.
Als je de spiesjes van de grill afhaalt nog een keer insmeren met de marinade.
De marinade kan je op tafel erbij serveren als saus of om je rijst extra smaak mee te geven.