Biersoep is een makkelijke, lekkere soep waar je jouw gasten echt mee verwent. Een soep met veel smaak zonder een bouillon te gebruiken.
Biersoep is een makkelijke, lekkere soep waar je jouw gasten echt mee verwent. Een soep met veel smaak zonder een bouillon te gebruiken.
Snijd de prei in stukken van 5 cm. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Pel de ui en snij in kwart ringen. Snij de groene kool in grove stukken.
Smelt de boter in de soeppan en voeg de aardappelen, prei en ui toe. Stoof dit op
laag vuur voor 5 minuten.
Schenk er het bier en 1 liter water bij. Voeg de groene kool en de kruiden toe en breng op smaak met
zout en ruim peper.
Laat 1 uur zachtjes koken.
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op.
Dit recept is ideaal voor als je geen ijsmachine hebt. Je kan er heerlijk romig ijs mee maken wat je bijna direct uit de vriezer