Biersoep is een makkelijke, lekkere soep waar je jouw gasten echt mee verwent. Een soep met veel smaak zonder een bouillon te gebruiken.
Biersoep is een makkelijke, lekkere soep waar je jouw gasten echt mee verwent. Een soep met veel smaak zonder een bouillon te gebruiken.
Snijd de prei in stukken van 5 cm. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Pel de ui en snij in kwart ringen. Snij de groene kool in grove stukken.
Smelt de boter in de soeppan en voeg de aardappelen, prei en ui toe. Stoof dit op
laag vuur voor 5 minuten.
Schenk er het bier en 1 liter water bij. Voeg de groene kool en de kruiden toe en breng op smaak met
zout en ruim peper.
Laat 1 uur zachtjes koken.
Dit is een recept van Niven Kunz uit de sterrenkeuken van een groentefreak. Een waldorfsalade zoals je hem nog nooit hebt gegeten.
‘Barigoule’ is een Provençaals eenpansgerecht, volgens overlevering ontstaan als nevenproduct van de klassieke bereiding van ‘artichauds à la barigoule’. Hele artisjokken werden in zijn geheel