Dit is eigenlijk een basis die je met veel soorten fruit kan gebruiken. Als je twee smaken gaat maken moet je alle ingrediënten (behalve het fruit) twee maal nemen.
Dit is eigenlijk een basis die je met veel soorten fruit kan gebruiken. Als je twee smaken gaat maken moet je alle ingrediënten (behalve het fruit) twee maal nemen.
Doe de bosbessen in een pan met de suiker en een 1/4 kopje water. Breng aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen. Kijk of de suiker goed is opgelost. Doe de vruchten in een zeef en pureer ze. Zet even opzij.
Doe in een kom de mascarpone en prak het met een vork fijn. Klop er nu vanille suiker en de poedersuiker doorheen tot de mascarpone lobbig is. Klop de slagroom lobbig en doe bij het mascarpone mengsel. Let erop dat er geen klontjes mascarpone meer in het mengsel zitten. Doe het gladde mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van de machine.
Voor de sinaasappel / citroen variant pel je de sinaasappel, snijhem in stukjes en doe met de suiker en 1/4 kopje water in een pan. Breng aan de kook en laat 15 min zachtjes pruttelen.
Pureer en zet apart. Rasp de citroenschil en pers de citroenen uit. Roer dit door de sinaasappelpuree. Volg voor de rest het recept van het bosbessenijs.
Aglio e olio is een heerlijk gerecht maar ik maak altijd te veel. Ik kook dan een klein beetje pasta bij en maak er weer