
Friet met stoofvlees
Stoofvlees over de friet is in zuid Nederland heel gewoon. Het Limburgs zoervleisj is wel de bekentste. Dit is een eigen variant hierop.
Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Giet dit over de drumsticks en masseer lekker in. Laat het geheel 3 tot 4 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet de drumsticks in het midden van de oven en laat het geheel in 1 uur en 15 minuten garen.
Keer halverwege de drumsticks om.
Haal de drumsticks uit de ovenschaal en kook het vocht in tot een siroop.
Schenk dit over de drumsticks.
Lekker met gegrilde groenten en kriel met olie en zeezout uit de oven.
Stoofvlees over de friet is in zuid Nederland heel gewoon. Het Limburgs zoervleisj is wel de bekentste. Dit is een eigen variant hierop.
Voor dit recept gebruik ik cognacmosterd. Als je deze niet kan vinden neem je vier eetlepes Franse mosterd waar je twee eetlepels cognac doorheen roert.
Als tussengerecht een geweldige verrassing. Fris en staat prachtig op tafel.