Bosbessenijs

Dit is echt de makkelijkste manier om ijs te maken zonder ijsmachine. Je kan eindeloos experimenteren met ingrediënten om nieuwe smaken te ontdekken. Wil je drank toevoegen beperk je dan tot maximaal twee eetlepels dit geeft echt voldoende smaak.

Altijd vol en romig van smaak. Als je het wat langer in de vriezer bewaard is het wel aan te raden om het anderhalf tot twee uur in de koelkast te zetten voor gebruik.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • slagroom- 350 ml
  • gecondenceerde volle melk- 1 blikje
  • druivensuiker- 2 el
  • bosbessen- 300 gram
  • meloenlikeur- 2 el

Instructies

Draai de bosbessen fijn in de blender. Voeg dan alle ingrediënten samen en klop met een staafmixer in vijf minuten tot een dikke massa.

Giet dit in een diepvriesbak en zet twee uur in de vriezer.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print