Leg de eendenborstfilet met de vetlaag naar boven op je werkvlak. Snij met een scherp mes de vetlaag ruitvormig in tot het vlees.
Meng de sojasaus, shaoxing wijn, zonnebloemolie, gemberpoeder en een snufje zwarte peper. Smeer hier de eend goed mee in en laat afgedekt een uur buiten de koelkast intrekken.
Haal de pannenkoekjes uit de viezer en laat deze ontdooien.
Schil de komkommer, halveer hem en haal de zaadlijsten eruit. Snij hem nu in hele dunnen plakjes en die weer in hele dunne reepjes.
Snij de lente-ui in stukjes van ongeveer 5 cm en maak hier ook dunne reepjes van. Doe dit ook met de Chinese kool.
Zet een koekenpan met dikke bodem op het vuur en laat deze goed heet worden. Leg de eendenborst met de velkant naar benden in de pan en laat de filets ongeveer 5 tot 8 minuten zachtjes bakken zodat de vetlaag wegsmelt en er een krokante bruine laag ontstaat.
Draai de filets om en zet het vuur wat lager. Voeg een klontje boter toe en bak de filets zachtjes nog 5 minuten.
Haal de filets uit de pan. Wikkel in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Zet in de tussentijd een pan met een laagje water op waar straks je stoommandje op past. Stoom de pannenkoekjes in 6 minuten warm.
Snij met een goed scherp mes de eendenborsten in mooie dunne plakjes.
Zet alles op tafel en laat ieder zijn eigen pannenkoekje maken.
Smeer een dun laagje hoisin in het midden van het pannenkoekje. Leg daar wat reepjes eendenborst, komkommer, Chinese kool en wat lente-ui op. Oprollen en genieten.
De peer heb ik hier gebruikt als groenen bij de kwartelboutjes met bospaddenstoelen die je onder wild&gevogelte kan terugvinden.