Frittata

Een frittata maak je eigenlijk van de restjes die je in huis hebt. Aan het eind van de week ligt er altijd nog wel wat in en om de koelkast. Je kunt er feitelijk alles voor gebruiken tot aan restjes aardappel en pasta.

Lekker met een stuk brood en een glas wijn is het een lekkere makkelijke maaltijd.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • ui- 1 stuks
  • knoflook- 2 teentjes
  • paprika- 1 stuks
  • tomaten- 2 stuks
  • paddenstoelenmix- 200 gram
  • chorizo- 150 tot 200 gram
  • geraspte kaas- 150 gram
  • zachte geitenkaas- 4 tot 6 plakjes van de rol
  • peper en zout-
  • olijfolie-
  • eieren- 6 stuks
  • ricotta- 100 gram
  • melk-
  • bieslook-

Instructies

Zet de oven op 200 graden.

Pel en snipper de ui, pel de knoflook en hak fijn. Snij de paprika in blokjes. Snij de tomaten in stukjes en de paddenstoelenmix even grof hakken. Snij de chorizo in de lengte door en dan in dunne plakjes.

Fruit de ui en knoflook voor 3 minuten. Voeg de overige groenten en de chorizo toe en bak het geheel al omscheppend nog 4 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Doe de groenten in een vuurvaste schaal of in een laag bakblik.

Breek de eieren boven een schaal, voeg de ricotta toe en sla het geheel los met een scheutje melk. Snij de bieslook fijn en roer door het eimengsel heen.

Giet het eimengsel over de groenten. Bestrooi met geraspte kaas en leg de stukken zachte geitenkaas hier weer op.

Zet de schaal 25 minuten in de oven.

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print