
Romige bloemkoolsoep met knoflooksoldaatje
Als je voor dit gerecht groentebouillon gebruikt is het een mooi vegetarisch voorgerecht of amuse.
Kook de rijst volgens de instructies die op het pak staan. Als de rijst klaar is stort je deze uit op het aanrecht (eventueel op folie) om af te koelen.
Snij alle groenten klein. Zet een wok op het vuur met een flinke scheut olie. Doe de kurkuma en djinten erin en fruit voor 1 minuut. Voeg de kleingesneden groente toe en roerbak deze 3 minuten op hoog vuur.
Voeg de rijst in delen toe en blijf omscheppen op hoog vuur. Als alle rijst is toegevoegd roerbak je het geheel nog even goed door.
Als je voor dit gerecht groentebouillon gebruikt is het een mooi vegetarisch voorgerecht of amuse.
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op.
Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van