Ik ben dit receptje jaren geleden tegengekomen. Het blijft een smaakexplosie en met enige
regelmaat gebruik ik het zoals laatst op een verjaardagslunch voor Andre in Lavernge.
Ik ben dit receptje jaren geleden tegengekomen. Het blijft een smaakexplosie en met enige
regelmaat gebruik ik het zoals laatst op een verjaardagslunch voor Andre in Lavernge.
Voor 4 personen
Voorbereiding
Aardbeien wassen en van kroontje ontdoen. In kommetje 1 aardbei fijnprakken. Olie, azijn en honing erdoor roeren. Sausje op smaak brengen met zout en peper. Andere aardbei in 4 mooie plakjes snijden. 4 Blaadjes friseesla uit hart van de krop wassen en laten uitlekken.
Bereidingswijze
Blaadjes frisee bestrijken met aardbeiensausje. Op elke lepel een blaadje frisee leggen. Plakjes eendeborstfilet oprollen en schuin over frisee leggen. Garneren met plakje aardbei.
De jodenhaas is een vergeten stukje heerlijk rundvlees. De jodenhaas of diamanthaas is het stukje vlees wat tussen de schouders van een rund zit. Het
Brood met een kleurtje kan je voor veel leuke voorgerechten gebruiken of serveren bij een soep. Ik gebruik Wilton Icing Colors. een vloeibaar product wat
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op.