Haassaté

Benodigdheden

Ingrediënten

  • varkenshaas- 2 stuks
  • japanse soy- 1 dl
  • spaanse peper- 1 stuks
  • ui- 1/2
  • knoflook- 2 teentjes
  • sereh- 1 tl
  • basterdsuiker bruin- 1 el
  • gembersiroop- 2 el
  • arachideolie-

Instructies

Snij de varkenshaas in plakken van ongeveer 1,5 cm. Pel de ui en de knoflook. Snij in stukjes. Maal de spaanse peper met de ui en de knoflook in een vijzel met een scheutje olie fijn tot een fijne pasta.

Meng dit met de overige ingrediënten. Giet dit over het vlees en schep door elkaar. Marineer het vlees minimaal 4 uur.

Rijg de plakken aan pennen en rooster op de bbq 2 minuten per kant bruin en gaar.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print