
Picanha van de BBQ
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op.
Snij de varkenshaas in plakken van ongeveer 1,5 cm. Pel de ui en de knoflook. Snij in stukjes. Maal de spaanse peper met de ui en de knoflook in een vijzel met een scheutje olie fijn tot een fijne pasta.
Meng dit met de overige ingrediënten. Giet dit over het vlees en schep door elkaar. Marineer het vlees minimaal 4 uur.
Rijg de plakken aan pennen en rooster op de bbq 2 minuten per kant bruin en gaar.
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op.
Simpel, snel en gewoon erg lekker.
Gebakken rijst is prima te maken van overgebleven witte rijst. Zelf vries ik de overgebleven rijst in en spar het zo op totdat ik voldoende