Mulligatewneysoep
Deze aromatische Anglo-Indiase soep vind je in bijna ieder Indiaas restaurant op de kaart. Mulligatawny komt uit het Tamil en betekent “peperwater”. Hoe peperig (heet)
Snijd de kipfilet in reepjes, de appel en paprika’s in stukjes en schil en rasp de gemberwortel. Snijd de koriander fijn.
Verhit de olie en bak in 4 minuten de kipreepjes bruin. Haal de kip uit de pan. Bak in overgebleven olie de appel, paprika en gember voor 5 minuten. Schep dit regelmatig om.
Roer de kipreepjes en de currypasta erdoor.
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en roer de rijst erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in een soepbord of kom en bestrooi deze met de fijngesneden koriander.
Deze aromatische Anglo-Indiase soep vind je in bijna ieder Indiaas restaurant op de kaart. Mulligatawny komt uit het Tamil en betekent “peperwater”. Hoe peperig (heet)
Stomen in bananenblad is lekker en staat ook nog leuk op het bord. Heb je geen stoompan kan je dit ook in de oven maken.