Je start zo’n vier a vijf uur van te voren om de kip te marineren. Je moet voor dit gerecht dus wel wat uurtjes van te voren beginnen maar daarmee krijg je wel een super smaak op tafel.
Lekker met pandanrijst.
Je start zo’n vier a vijf uur van te voren om de kip te marineren. Je moet voor dit gerecht dus wel wat uurtjes van te voren beginnen maar daarmee krijg je wel een super smaak op tafel.
Lekker met pandanrijst.
Snij de kip in grove stukken. Pel de knoflook en snij deze klein. schil de gember en snij ragfijn. Snij de peper in kleine stukjes.
Meng dit samen met de yoghurt en de garam masala en zet afgedekt weg in de koelkast voor vier uur.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Haal de kip een uur voor de bereiding uit de koelkast.
Doe de kokosmelk samen met de helft van de amandelen en de kip in een pan en breng zachtjes aan de kook. Laat dit 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Zet een pan water op voor de rijst en kook deze volgens de instructie.
Haal de deksel van de pan en laat het geheel inkoken tot het de dikte heeft van een saus.
Snij de koriander fijn.
Schep de rijst op borden en verdeel de kip korma hierover bestrooi met wat geroosterde amandelen en koriander voor het uitserveren.
Voor dit recept gebruik ik cognacmosterd. Als je deze niet kan vinden neem je vier eetlepes Franse mosterd waar je twee eetlepels cognac doorheen roert.
Ik ben dit receptje jaren geleden tegengekomen. Het blijft een smaakexplosie en met enige regelmaat gebruik ik het zoals laatst op een verjaardagslunch voor Andre
We hebben allemaal wel eens een stuk stokbrood over. Dat overgebleven stokbrood leent zich prima voor een knoflookbroodje. Knoflookbrood is lekker bij soep of bij