
Zomerse Kipgoulash
Ik maak dit gerecht altijd met kippendijvlees. Het is voller van smaak, zachter en eigenlijk gewoon lekkerder dan een filet.
Pel en snipper de sjalotjes en knoflook. Borstel de paddestoelen schoon en hak grof. Hak de dragon en peterselie fijn.
Zet een braadpan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Bak de kippepoten op hun velzijde voor 10 minuten op half vuur. Draai het vuur nog wat lager en bak de poten nog 10 minuten en keer regelmatig om.
Haal ze uit de pan en zet apart. fruit de sjalotjes en knoflook tot ze gaar en glazig zijn. Zet het vuur hoog en roerbak de paddestoelen in twee minuten. Leg de kip weer in de pan en giet de wijn erbij. Laat dit in ongever 7 minuten pruttelen zodat de meeste wijn is verdampt.
Voeg de room toe en roer even om. Laat dit in 10 minuten zachtjes inkoken zodat er een mooie dikke saus ontstaat. Roer de dragon en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Ik maak dit gerecht altijd met kippendijvlees. Het is voller van smaak, zachter en eigenlijk gewoon lekkerder dan een filet.
De oorsprong van dit gerecht ligt op Tenerife. Hier is de mojo geboren de typische Canariaanse saus die heerlijk is bij gegrilde aardappelen.
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.