Kippendij in marsala gestoofd

Voor dit recept gebruik ik de kippendij zonder rugstuk. Doordat het botje er nog wel inzit krijgt het vlees nog meer smaak. Gebruik hier nooit filet voor. Kipfilet is minder mals en wordt snel te droog.

 

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kippendij- 4 stuks
  • peper- uit de molen
  • zeezout-
  • tomaten- 4 stuks
  • sjalot- 1 stuks
  • verse gember- stukje 3 cm
  • tijm- 3 takjes
  • marsala- 350 ml
  • wildfond- 1 pot 380 ml
  • roomboter- 1 el

Instructies

Ontvel de tomaten en snijd deze klein, schil de gember en rasp deze, pel de sjalot en snijd deze klein.

Zet de sjalot met de tomaat en gember even aan in een beetje roomboter. Voeg de marsala, fond en tijm toe en laat zachtjes inkoken tot een mooie vloeibare saus. Maak glad met een staafmixer en breng op smaak met peper uit de molen en wat grof zeezout.

Verwarm de oven op 70 gr. Bak de kippendijen aan en leg deze in een ovenschaal. Giet de saus erover en zet de ovenschaal voor twee uur in de oven. Langer is zeker geen probleem want het vlees word alleen maar zachter en malser als je dit op lage temperatuur gaart. Als de saus niet voldoende is ingedikt giet je deze over in een pannetje en laat het nog wat inkoken.

Lekker met aardappelpannenkoekjes en een frisse grove groene salade,

Facebook
WhatsApp
Print