
Pot-au-feu
Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van
Snij de ui en knoflook zeer fijn. Doe samen met de overige ingrediënten voor de gehakt in een kom en kneed met je handen goed door elkaar. Maak van de gehakt vervolgens kleine balletjes en leg ze op een bord.
Snij de ui in ringen, snipper de knoflook fijn, snij de courgette en tomaten in blokjes en de wortels in plakjes.
Fruit de ui en voeg dan de knoflook, ras el hanout en de kaneel toe.
Als de ui goed vermengd is met de kruiden doe je de tomatenpuree en kikkererwten mét het vocht in de tajine. Roer het geheel goed door en voeg dan de courgette, wortels en tomaten toe.
Leg de gehaktballetjes in de saus, zet de deksel op de tajine en laat het vlees met de groenten in een half uurtje gaar stomen.
De liefhebbers van een gepocheerd eitje kunnen in de laatste vijf minuten van de stooftijd 3-4 eieren breken tussen de balletje. Deze zullen in de saus stollen door het kookvocht. Haal de tajine na een half uur van het vuur en garneer het gerecht met de koriander en peterselie.
Lekker met Turks brood of couscous.
Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van
Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse
Weinig tijd en toch lekker eten. Dit pasta gerecht staat in 15 minuten op tafel.