
Romige bloemkoolsoep met knoflooksoldaatje
Als je voor dit gerecht groentebouillon gebruikt is het een mooi vegetarisch voorgerecht of amuse.
Pel de knoflook en kneus de tenen. Pers de citroenen uit. Bestrooi de konijnenboutjes ruim met peper en zout. Bind de kruiden samen met een stukje keukentouw.
Verwarm de oven tot 80 graden.
Zet een grote pan op het vuur met de boter. Op half vuur de konijnenboutjes aanbraden tot ze mooi bruin van kleur zijn.
Voeg de knoflook, citroensap, kippenbouillon en het bosje kruiden toe.
Zet de pan met de deksel erop in de oven. Laat de konijnenboutjes in 2 tot 3 uur langzaam garen.
Als je voor dit gerecht groentebouillon gebruikt is het een mooi vegetarisch voorgerecht of amuse.
Ajvar is een hemels goedje uit het voormalige Joegoslavië! Je kan het haast overal voor gebruiken: op brood (bijv. kaastosti!), in de soep, als toevoeging
Ik voeg eigenlijk altijd wat port toe als ik stoofperen kook. Op enig moment had ik niet alles in huis wat ik normaal gebruik en