Konijn in knoflook en citroen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • konijnenbout- 1,5 kg achterboutjes
  • knoflook- 3 bollen
  • citroen- 3 stuks
  • peper & zout-
  • boter- 125 gram
  • kippenbouillon- 0,5 L
  • peterselie- 1 tak
  • tijm- 1 takje
  • laurierblad- 1 stuks
  • salie- 1 takje / 3 blaadjes

Instructies

Pel de knoflook en kneus de tenen. Pers de citroenen uit. Bestrooi de konijnenboutjes ruim met peper en zout. Bind de kruiden samen met een stukje keukentouw.

Verwarm de oven tot 80 graden.

Zet een grote pan op het vuur met de boter. Op half vuur de konijnenboutjes aanbraden tot ze mooi bruin van kleur zijn.

Voeg de knoflook, citroensap, kippenbouillon en het bosje kruiden toe.

Zet de pan met de deksel erop in de oven. Laat de konijnenboutjes in 2 tot 3 uur langzaam garen.

 

 

Facebook
WhatsApp
Print