Konijnenbout met mosterd

Benodigdheden

Ingrediënten

  • konijnenbout- 6 stuks
  • spekreepjes- 200 gr
  • boter- 100 gr
  • knoflook- 1 bol
  • grove mosterd- 3 el
  • papedew mosterd- 1 el
  • cognac-
  • zout-
  • vleesbouillon- 0,5 l
  • citroen- 1 stuks

Instructies

Verwarm de oven op 180 graden. Zet een grote braadpan op het vuur en bak hierin de spekjes ui tot ze knapperig zijn.

Haal de spekjes uit de pan en houd deze apart. Voeg de boter aan het bakvet toe. Bestrooi de konijnenbouten met zout en bak ze rondom bruin in de braadpan.

Zet het vuur laag en giet er een flinke scheut cognac bij. Warm even door en flambeer de konijnenbouten.

Kneus de tenen knoflook en voeg deze toe met de spekjes en het sap van de citroen.

Schep de mosterd door elkaar en smeer het over de konijnenbouten.

Sluit de pan met een deksel of met aluminiumfolie en zet hem 1 uur in de oven. Voed dan de bouillon toe en draai te temperatuur omlaag naar 100 graden. Laat het konijn nog 45 minuten stoven met de deksel op de pan.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print