Biefstuk en kipspiesjes
Deze spiesjes zijn met een japanse twist. Lekker met gebakken rijst en groenten en een japanse komkommersalade.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil dun af. Pers de vrucht uit.
Meng de bloem met peper en zout naar smaak en wentel de lamsboutschijven erdoor.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak het vlees rondom mooi bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Snipper de ui, en snij de winterwortel en bleekselderij in blokjes.
Fruit de ui met de knoflook in het bakvet. Voeg de wortel, de bleekselderij en de sinaasappelrasp toe en bak alles 5 min. op een halfhoog vuur.
Schenk de wijn, het sinaasappelsap en de bouillon erbij en voeg de oregano en peper en zout naar smaak toe.
Breng alles aan de kook en leg het vlees in de pan. Stoof het vlees in 2 tot 2 1/2 uur in de oven op 175 gr gaar.
Zelf laat ik het vlees op een lage temperatuur (90gr) een uurtje of 6 in de oven staan. Dan valt het van het bot en alle smaken zijn door en door getrokken.
Deze spiesjes zijn met een japanse twist. Lekker met gebakken rijst en groenten en een japanse komkommersalade.
Een eenvoudige maar zeer smakelijke salade met een aziatisch tintje.
Gebakken rijst is prima te maken van overgebleven witte rijst. Zelf vries ik de overgebleven rijst in en spar het zo op totdat ik voldoende