Kip Korma
Je start zo’n vier a vijf uur van te voren om de kip te marineren. Je moet voor dit gerecht dus wel wat uurtjes van
Verwarm de oven op 180 graden. Zet een grote braadpan op het vuur en bak hierin de spekjes ui tot ze knapperig zijn.
Haal de spekjes uit de pan en houd deze apart. Voeg de boter aan het bakvet toe. Bestrooi de konijnenbouten met zout en bak ze rondom bruin in de braadpan.
Zet het vuur laag en giet er een flinke scheut cognac bij. Warm even door en flambeer de konijnenbouten.
Kneus de tenen knoflook en voeg deze toe met de spekjes en het sap van de citroen.
Schep de mosterd door elkaar en smeer het over de konijnenbouten.
Sluit de pan met een deksel of met aluminiumfolie en zet hem 1 uur in de oven. Voed dan de bouillon toe en draai te temperatuur omlaag naar 100 graden. Laat het konijn nog 45 minuten stoven met de deksel op de pan.
Je start zo’n vier a vijf uur van te voren om de kip te marineren. Je moet voor dit gerecht dus wel wat uurtjes van
Als je droge kikkererwten gebrukit moet je deze eerst voorkoken.Gedroogde kikkererwten (bruin of geel maakt niet uit) zet je eerst een nacht te weken in