Krieltjes uit de oven met mojo picon

De oorsprong van dit gerecht ligt op Tenerife. Hier is de mojo geboren de typische Canariaanse saus die heerlijk is bij gegrilde aardappelen.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Krielaardappelen - (in schil)
  • Zeezout-
  • Voor de mojo picon- separator
  • Knoflook- 1 bol
  • komijnzaad- 1 el
  • rode paprika- 1
  • scherpe paprikapoeder- 1/2 el
  • gedroogde chilipepertjes- 3
  • Olijfolie- 1 1/2 dl
  • azijn- 2 el
  • Zeezout- 1 mespunt

Instructies

Bereiding mojo picon
Snijd de knoflook en paprika in blokjes
Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot een pasta. Je kan de mojo iets dunner maken door er wat water aan toe te voegen.

Bereiden

Verwarm de oven op 175 graden
Kook de krieltjes met veel zeezout in water voor ongeveer 15 minuten. Giet de krieltjes af en stoom ze even droog.
Leg de krieltjes in een ovenschaal. Overgiet deze met de mojo en zet 25 minuten in de oven.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print