
Soyanaise
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.
Bestrooi de kwartelboutjes met peper, zout en salie. Verwarm een braadpan en giet hier een flinke scheut olijfolie in.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot.
Braad de kwartelboutjes in ongeveer 5 minuten goud bruin. Haal de boutjes uit de pan en bak in de achter geblevenolie de paddenstoelen en sjalot op hoog vuur 1 a 2 minuten.
Zet het vuur laag en blus af met de cognac. Voeg de room toe en roer alles even door.
Leg de boutjes erop en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten koken.
Lekker bij zuurkool en aardappelpuree in laagjes geserveerd.
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.
Je denkt dat je rijst ziet op de foto maar het is bloemkool. Van bloemkool kan je namelijk een prima vervanger maken voor rijst als