Snij de tonijn in balkjes van ongeveer 1,5 cm in doorsnede. Meng de olie en sojasaus en meng de sesamzaadjes op een bordje.
Wrijf de tonijn in met het oliemengsel en druk daarna in de sesamzaadjes zodat het balkje aan alle kanten is bedekt.
Verwarm een koekenpan en bak de tonijnbalkjes ongeveer 30 seconden aan twee zijde. Haal uit de pan en leg even op een bord of plank.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer dit samen met de mayonaise en de limoensap. Breng op smaak met wat peper en zout.
Leg wat gekleurde sla op een bord en leg hier de tonijnbalkjes op. Serveer met de avocadocrème.
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op.
In Spanje eten ze deze lekkere snack veel als tapas en staat hij als boquernes fritos op de kaart. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon erg