
Meatballs ready to eat
Gehaktballetjes zijn altijd lekker. Warm of koud, beide is mogelijk. Op deze manier zijn ze ideaal om mee te nemen als je er dagje op
Pel en rasp de ui. De verse munt en korinader hakken. Van beide 1 el met 2 tl geraspte ui door de yoghurt roeren en tot gebruik in de koelkast zetten.
Snij het lamsvlees in stukjes en doe in een bak. Rasp de ciroen en pers uit.
Meng in een kom de citroenrasp, het sap de laurierblaadjes de tijm plus de poedersuiker en de olijolie. Breng op smaak met zout en peper en giet over het vlees.
Schep het vlees om en laat afgedekt 4 uur rusten. Rijg het vlees dan op spiesen en gril in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.
Serveer de korianderyoghurt er apart bij.

Gehaktballetjes zijn altijd lekker. Warm of koud, beide is mogelijk. Op deze manier zijn ze ideaal om mee te nemen als je er dagje op

Dit is een leuk bijgerecht wat met veel vis en vlees soorten kan combineren. Gebruik een andere kaassoort zoals een RocheBaron om een wat stevigere

Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.