Linzensinaasappelsoep

Benodigdheden

Ingrediënten

  • rode linzen- 250 gram
  • winterwortel- 400 gram
  • ui- 2 stuks
  • knoflook - 1 teentje
  • gemberwortel- stukje van 2 cm
  • tomatenpuree- 1 blikje
  • gemalen komijn- 1 tl
  • kippenbouillon- 1 1/2 liter
  • sinaasappelsap- 1 1/2 dl
  • zonnebloemolie-
  • koriander- 2 el
  • peper en zout-

Instructies

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel in stukken. Rasp de gember.

Fruit de ui 1 minuut in de olie.

Voeg wortel, gember, komijn en tomatenpuree toe. Doe de bouillon erbij. Breng het aan de kook en voeg de linzen toe. Laat 20-25 minuten koken.

Pureer met de staafmixer. Voeg sinaasappelsap, zou, peper en fijngehakte koriander toe.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print