Lekker als voorgerecht en als je de soep wat dikker maakt door er extra linzen, aardappel en wat bindmiddel aan toe te voegen ook heerlijk met brood als maaltijdsoep.
Lekker als voorgerecht en als je de soep wat dikker maakt door er extra linzen, aardappel en wat bindmiddel aan toe te voegen ook heerlijk met brood als maaltijdsoep.
Snipper de ui en snij de bleekselderij in kleine blokjes. Halveer de prei in de lengte en snij in dunne plakjes. Snij de chorizo in plakjes. Als je dikke chorizo hebt dan de plakjes in vieren delen. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes.
Verwarm de olie in een soeppan. Stoof de ui, prei en selderij op zacht vuur voor 5 minuten.
Voeg dan de linzen, chorizo, aardappel toe. Knijp de knoflook met een knijper hierboven uit.
Dan de bouillon erbij en aan de kook brengen. Kook zachtjes alles in 20 minuten gaar en voeg peper naar smaak toe.
Herfst, winter, lente of zomer. Het maakt niet uit, soms loop je in een winkel en zie je mooi riblappen en dan denk je: Lekker
We kennen het allemaal. Je maakt een lekkere verse soep en dan is er een beetje over. Dit is prima te gebruiken om weer een