Linzensoep met chorizo

Lekker als voorgerecht en als je de soep wat dikker maakt door er extra linzen, aardappel en wat bindmiddel aan toe te voegen ook heerlijk met brood als maaltijdsoep.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • linzen- blik 400 gram
  • kippenbouillon- 1.5 liter
  • chorizo- 250 gram
  • ui- 1 stuks
  • prei- 1 stuks
  • bleekselderij- 3 stengels
  • aardappelen- 3 stuks
  • knolook- 2 teentjes
  • olijfolie- 4 el
  • peper-

Instructies

Snipper de ui en snij de bleekselderij in kleine blokjes. Halveer de prei in de lengte en snij in dunne plakjes. Snij de chorizo in plakjes. Als je dikke chorizo hebt dan de plakjes in vieren delen. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes.

Verwarm de olie in een soeppan. Stoof de ui, prei en selderij op zacht vuur voor 5 minuten.

Voeg dan de linzen, chorizo, aardappel toe. Knijp de knoflook met een knijper hierboven uit.

Dan de bouillon erbij en aan de kook brengen. Kook zachtjes alles in 20 minuten gaar en voeg peper naar smaak toe.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print