Mulligatewneysoep

Deze aromatische Anglo-Indiase soep vind je in bijna ieder Indiaas restaurant op de kaart. Mulligatawny komt uit het Tamil en betekent “peperwater”. Hoe peperig (heet) je het maakt ligt aan jezelf!

Benodigdheden

Ingrediënten

  • ui- 1 stuks
  • wortel- 2 stuks
  • gepelde tomaten- 1 blik
  • bleekselderij- 3 stengels
  • appel- 1 stuks
  • bloem- 2 el
  • runderbuillon- 1 l
  • gekookte rijst- 50 gram
  • runder gehakt- 100 gram
  • kerrie- 4 tl
  • boter- 50 gram
  • zout & peper-

Instructies

Snijd de ui, wortel, geschilde appel en bleekselderij in blokjes. Fruit dit boter met de kerriepoeder.

Kook de rijst gaar en rul de gehakt los en gaar in een koekenpan. Laat de gehakt uitlekken in een zeef.

Voeg de bloem toe en bak dit nog 1 minuut. Al roerend de bouillon toevoegen en 30 minuten zachtjes laten koken.

Voeg de rijst en het gegaarde gehakt toe en breng op smaak met peper en zout.

Facebook
WhatsApp
Print