We gebruiken bij dit recept een halve ananas. De andere helft kan je in een bakje nog een paar dagen goed houden in de koelkast. Lekker met ander vers fruit en een bolletje ijs als dessert of gepureerd door een ijsbeslag.
We gebruiken bij dit recept een halve ananas. De andere helft kan je in een bakje nog een paar dagen goed houden in de koelkast. Lekker met ander vers fruit en een bolletje ijs als dessert of gepureerd door een ijsbeslag.
Snijd het vlees in en de paprika’s in reepjes. Schil de ananas haal het hart eruit en snij de helft in stukjes. Pel en snijd vervolgens de sjalotten en de knoflook fijn. Schil de gember en snij in hele kleine stukjes. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
Verhit in een wok wat olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg dan het vlees toe en bak dit 5 minuten. Vervolgens de ananas en de paprika toevoegen en na 3 minuten de sambal, de ketjap en de gember. Dan het water toevoegen en nog 5 minuten laten stoven.
Meng 2 tot 4 tl maïzena met wat water tot een papje en voeg dit bij het vlees en roer totdat een gebonden saus is gevormd. Garneer met fijngesneden lente-uitjes.