Een verrassend eenvoudig maar superlekker voorgerecht waarmee je velen zal verbazen
Een verrassend eenvoudig maar superlekker voorgerecht waarmee je velen zal verbazen
Ricotta en pesto op kamertemperatuur laten komen.
In twee ruime pannen water met zout aan de kook brengen.
Lasagnebladen een voor een in pannen laten glijden en in 8-10 min beetgaar koken.
Tussentijds roeren om te voorkomen dat bladen aan elkaar plakken.
Lasagnebladen met schuimspaan uit pan nemen en op werkvlak uitspreiden.
In kom pesto, ricotta en 1-2 el pastakookwater tot saus mengen.
Helft van lasagnebladen op vier voorverwarmde borden leggen. Saus erover verdelen.
Afdekken met resterende lasagnebladen. Kruidenolie erover druppelen en lasagne bestrooien met geraspte kaas.
De oorsprong van dit gerecht ligt op Tenerife. Hier is de mojo geboren de typische Canariaanse saus die heerlijk is bij gegrilde aardappelen.
Dit voorgerechtje is makkelijk maar vraagt wel even wat rusttijd. Smaakvol en de combinatie van de zachte paté en de krokant suiker zijn verrassend in