Open lasagne met pestoricotta

Een verrassend eenvoudig maar superlekker voorgerecht waarmee je velen zal verbazen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • ricotta- 125 gr
  • verse pesto- 100 gram
  • lasagne verde- 8 vellen
  • kruidenolie basilicum-
  • parmezaan- stukje 100 gram

Instructies

Ricotta en pesto op kamertemperatuur laten komen.

In twee ruime pannen water met zout aan de kook brengen.

Lasagnebladen een voor een in pannen laten glijden en in 8-10 min beetgaar koken.

Tussentijds roeren om te voorkomen dat bladen aan elkaar plakken.

Lasagnebladen met schuimspaan uit pan nemen en op werkvlak uitspreiden.

In kom pesto, ricotta en 1-2 el pastakookwater tot saus mengen.

Helft van lasagnebladen op vier voorverwarmde borden leggen. Saus erover verdelen.

Afdekken met resterende lasagnebladen. Kruidenolie erover druppelen en lasagne bestrooien met geraspte kaas.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print