
Herfst eieren
Herfst eieren is een gerecht wat heerlijk als lunchgerecht is maar ook bij de broodmaaltijd zeker niet misstaat.
Pel en snipper het sjalotje. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in plakjes. Leg vier dunne plakjes apart.
Zet een steelpan op met de boter en fruit de sjalot voor 1 minuut. Voeg de kastanjechampignons en de tijm toe en bak in vijf minuten gaar.
Blus af met de cognac en voeg de fond toe. Breng aan de kook en laat 3 a 4 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en voeg de oestersaus en peper en zout naar smaal toe.
Klop de slagroom lobbig.
Giet de soep in een kopje en schenk er wat slagroom op. Garneer met een plakje kastanjechampignon.
Herfst eieren is een gerecht wat heerlijk als lunchgerecht is maar ook bij de broodmaaltijd zeker niet misstaat.
In Spanje is er de paella, in Louisiana hebben ze de jambalaya en in Portugal de cataplana. Als je net zoal ik af en toe de