Surinaams zuur
Surinaams zuur is een fris en pittig zuur wat bij veel gerechten te combineren is.
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Pel de teen knoflook.
Maal in een blender een half bosje koriander samen met 4 el olijfolie, 1 teentje knoflook, sap van halve citroen, citroenrasp en de mayonaise tot een smeuïge massa.
Zet een grote koekenpan op het vuur met een klont boter. Strooi zout en peper over de pangasiusfilet en bak deze aan beide zijde op half vuur voor 4 minuten. Blus af met het citroensap.
Zet na de eerste 4 minuten een twee koekenpan op het vuur met een scheut olijfolie. Als deze warm is verwarm je de rivierkreeftjes in 2 tot 3 minuten.
Leg de pangasius op een bij voorkeur verwarmd bord. Schep de rivierkreeftjes erover en besprenkel met de koriander dressing. Garneer met een paar blaadjes koriander.
Lekker met rucola/zeewiersalade.
Surinaams zuur is een fris en pittig zuur wat bij veel gerechten te combineren is.
Dit zijn van die eenpans gerechten die eigenlijk altijd lekker zijn en nooit kunnen mislukken en barstens vol met smaak zitten.
Er is biefstuk en biefstuk. Zelf kies ik meestal voor haasbiefstuk en dan aan een stuk en vooral niet geprikt, geslagen of op een andere