Zet een pan water met wat zou op het vuur om de spaghetti te koken.
Spoel de vongole goed af en verwijder de schelpen die stuk zijn. Snij de peterselie steeltjes in kleine stukjes en hak de blaadjes grof. Houd deze apart.
Pel de knoflook en snij in kleine stukjes. Snij de tomaatjes in vieren.
Kook de pasta volens de instructies. Zet een wok op het vuur en verwarm de olie.
5 minuten voor de pasta gaar is bak je de knoflook, peterseliesteeltjes, tomaatjes plus de Spaanse peper.Voeg een snuf zeezout en ruim peper uit de molen toe.
Als de knoflook begint te kleuren voeg je de wijn plus de vongole toe en schep alles even door. Doe een deksel op de pan en laat het geheel 3 tot 4 min koken tot alle schelpen open staan.
Giet de pasta af en doe er een scheutje olijfolie extra vierge door. Voeg toe aan de vongole, strooi de peterselie erover en hussel alles goed door elkaar zodat de smaak in de past trekt.
Verdeel over vier borden met ruim kookvocht en serveer met brood om lekker te dopen in het kookvocht.