Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van rund en varkensvlees maar deze is van kip.
Lekker met grove stukken brood om in de bouillon te dopen.
Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van rund en varkensvlees maar deze is van kip.
Lekker met grove stukken brood om in de bouillon te dopen.
Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij de paprika in stukken van 3 a 4 cm. Pel de knoflook en snij klein. Pel de ui en snij in grove stukken. Snij de courgette in de lengte in vieren en dan weer in stukken van ongeveer 3 cm. Snij de kippendijtjes in drie of vier stukken.
Zet de pan op het vuur met een scheut olie. Doe alle groenten in de pan en bak op half vuur voor 4 minuten. Schep de groenten regelmatig om.
Doe het kippenvlees erbij. Bestrooi met de ras el hanout, voeg de wijn en water toe plus het bouillonblokje.
Breng aan de kook en laat dan in 30 minuten zachtjes gaar stoven. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 10 minuten doorwarmen.
Op de foto staat naast het soepje een espuma van aardappel met een parmezaanruitje. Dit recept kan je ook terugvinden op de site. Hier heb
Dit een heerlijke toevoeging aan een grand dessert en past erg goed bij de appels uit de oven.