Pasta met cantharellen
In dit gerecht zijn spekjes verwerkt. Als je deze vervangt voor krokant gebakken tofoe is het een heerlijk vegetarisch gerecht.
Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringen.
Pel en snijd de knoflook.
Ris de tijm.
Smelt de boter in een diepe pan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de
prei en de tijm toe en smoor circa 5 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de
bloem circa 4 minuten. Schenk de wijn erbij en laat circa 1 minuut uitdampen.
Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe.
Verkruimel er de blauwe kaas over. Breng de soep aan de kook en kook circa
10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een
beetje versgemalen peper.
Schil en snijd de peer in blokjes.
Snijd de stokbroden in plakken.
Parmaham
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Verdeel de plakken parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak
de parmaham in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Breek in
grove stukken.
Walnoten
Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
Serveren
Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Verdeel de peer, parmaham
en de walnoten over de soep. Serveer het brood ernaast.
In dit gerecht zijn spekjes verwerkt. Als je deze vervangt voor krokant gebakken tofoe is het een heerlijk vegetarisch gerecht.
Ik ben dit receptje jaren geleden tegengekomen. Het blijft een smaakexplosie en met enige regelmaat gebruik ik het zoals laatst op een verjaardagslunch voor Andre