Preisoep met blauwschimmelkaas

Benodigdheden

Ingrediënten

  • prei- 3 stuks
  • daneblu- 150 gram
  • knoflook- 2 teentjes
  • tijm- 3 takjes
  • boter- 40 gram
  • bloem- 50 gram
  • kookroom- 150 ml
  • kippenbouillon- 1,5 l van blokjes
  • handperen- 3 suks
  • parmaham- 150 gram
  • walnoten- 100 gram gepeld

Instructies

Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringen.

Pel en snijd de knoflook.

Ris de tijm.

Smelt de boter in een diepe pan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de

prei en de tijm toe en smoor circa 5 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de

bloem circa 4 minuten. Schenk de wijn erbij en laat circa 1 minuut uitdampen.

Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe.

Verkruimel er de blauwe kaas over. Breng de soep aan de kook en kook circa

10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een

beetje versgemalen peper.

Schil en snijd de peer in blokjes.

Snijd de stokbroden in plakken.

Parmaham

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Verdeel de plakken parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak

de parmaham in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Breek in

grove stukken.

Walnoten

Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.

Serveren

Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Verdeel de peer, parmaham

en de walnoten over de soep. Serveer het brood ernaast.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print