
Kipknots
Je bent er even mee bezig maar dit is een leuke manier om drumsticks te bereiden en staat ook superleuk op je bord. Heb je
Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringen.
Pel en snijd de knoflook.
Ris de tijm.
Smelt de boter in een diepe pan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de
prei en de tijm toe en smoor circa 5 minuten. Voeg de bloem toe en gaar de
bloem circa 4 minuten. Schenk de wijn erbij en laat circa 1 minuut uitdampen.
Schenk het water en de kookroom erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe.
Verkruimel er de blauwe kaas over. Breng de soep aan de kook en kook circa
10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een
beetje versgemalen peper.
Schil en snijd de peer in blokjes.
Snijd de stokbroden in plakken.
Parmaham
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Verdeel de plakken parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak
de parmaham in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Breek in
grove stukken.
Walnoten
Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
Serveren
Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Verdeel de peer, parmaham
en de walnoten over de soep. Serveer het brood ernaast.
Je bent er even mee bezig maar dit is een leuke manier om drumsticks te bereiden en staat ook superleuk op je bord. Heb je
Ik kook graag voor wat meer mensen maar in de praktijk is dat toch vaak voor twee of drie personen thuis. Dit betekent dat er
Een kip van het spit met zijn knapperige vel doet het altijd goed. Je moet natuurlijk wel een bbq of oven hebben met een draaispit.