Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse salade.
Wel een paar uur van te voren maken zodat alle smaken kunnen intrekken.
Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse salade.
Wel een paar uur van te voren maken zodat alle smaken kunnen intrekken.
Was de komkommer, snij de eindjes eraf en rasp hem op een grove rasp. Laat de rasp uitlekken in een zeef door het goed tegen de wand aan te drukken.
Doe de yoghurt in een kom. Pel de knoflook en knijp de teentjes boven de yoghurt uit.
Voeg de dille, olijfolie, komkommerrasp en het sap van 1/2 citroen toe.
Roer goed door elkaar en breng op smaak met een snuf zout en peper.
Dek af en zet voor een paar uur inde koelkast om op te stijven en zodat alle smaken in kunnen trekken.
Druppel voor het serveren wat olijfolie over de tzatziki en maal er nog wat zwarte peper over.
De peer heb ik hier gebruikt als groenen bij de kwartelboutjes met bospaddenstoelen die je onder wild&gevogelte kan terugvinden.