Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse salade.
Wel een paar uur van te voren maken zodat alle smaken kunnen intrekken.
Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse salade.
Wel een paar uur van te voren maken zodat alle smaken kunnen intrekken.
Was de komkommer, snij de eindjes eraf en rasp hem op een grove rasp. Laat de rasp uitlekken in een zeef door het goed tegen de wand aan te drukken.
Doe de yoghurt in een kom. Pel de knoflook en knijp de teentjes boven de yoghurt uit.
Voeg de dille, olijfolie, komkommerrasp en het sap van 1/2 citroen toe.
Roer goed door elkaar en breng op smaak met een snuf zout en peper.
Dek af en zet voor een paar uur inde koelkast om op te stijven en zodat alle smaken in kunnen trekken.
Druppel voor het serveren wat olijfolie over de tzatziki en maal er nog wat zwarte peper over.
Een tortilla van bloemkool? Ja het is weer eens wat anders. Je moet hem echt voorzichtig omdraaien tijdens de ovenbaktijd. Hij breekt anders in stukken
Dit is een recept van Niven Kunz uit de sterrenkeuken van een groentefreak. Een waldorfsalade zoals je hem nog nooit hebt gegeten.
Een super snelle lekkere soep die ook vegetarisch bereid kan worden als je de bouillon vervangt voor een groenten bouillon.