Ricottapudding

Benodigdheden

Ingrediënten

  • ricotta- 500 gram
  • marsala- 25 ml
  • krenten- 100 gram
  • pijnboompitten- 80 gram
  • citroen- 1 stuks
  • eieren- 4 stuks
  • suker- 100 gram

Instructies

Verwarm de oven op 180 graden. Breng in een steelpan de marsala met de krenten aan de kook. Zet het vuur dan uit en laat afkoelen.

Verhit een koekenpan zonder boter en rooster de pijnboompitten in ongeveer 3 minuten. Was de citroen en rasp de gele schil van de citroen.

Doe de eieren en de suiker in een kom en klop met de mixer tot een dikke crème.

Roer de citroenrasp, de ricotta, pijnboompitten, krenten plus marsala erdoor.

Bekleed een springvorm met bakpapier, giet het mengsel erin en bak de pudding in het midden van de oven in ca 40 minuten.

Laat afkoelen tot kamer temperatuur en snijd in punten.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print