Lamshaas is een weinig gebruikt stukje vlees. Onbekend is vaak onbemind maar ik raad je aan om dit mooie supermalse stukje vlees een te gaan gebruiken.
Zo zacht als de mooiste ossenhaas en vol van smaak.
Lamshaas is een weinig gebruikt stukje vlees. Onbekend is vaak onbemind maar ik raad je aan om dit mooie supermalse stukje vlees een te gaan gebruiken.
Zo zacht als de mooiste ossenhaas en vol van smaak.
Snij de lamshaasjes in stukjes van ongeveer 3 cm. Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
Snij de peper in stukjes.
Doe de knoflook, gemberwortel en Spaanse peper in een vijzel en maal het tot een pasta. Doe dit bij de sojasaus en roer goed door samen met de citroensap en het zout.
Leg de stukjes lamshaas in de marinade en laat dit 2 uurtjes staan.
Zorg dat de bbq of gril op een temperatuur is van rond de 150 a 160 graden.
Rijg de stukjes lamshaas aan een pen of stokje (houten stokjes 30 min in water legen voor gebruik).
Gril de spiesjes 1,5 minuut aan iedere zijde en lak af met een beetje van de marinade voor het serveren.
Graved lax is een Scandinavisch gerecht wat letterlijk begraven zalm betekend. Dit deed men in de middeleeuwen om de vis langer houdbaar te maken. De
Sous vide is een kooktechniek waarbij je een product in een vacuumzak gaart in een waterbad op een bepaalde temperatuur. Het product behoud zijn volledige
Gehaktballetjes zijn altijd lekker. Warm of koud, beide is mogelijk. Op deze manier zijn ze ideaal om mee te nemen als je er dagje op