Bavette van de BBQ
De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Het wordt ook vanglap of flank steak genoemd. De bavette is ‘mager werkvlees’
Snij de eindjes van de snijbonen af en snij ze in dunne slierten. Een dunschiller is hierbij een prima hulpmiddel.
Breng een pan water met zout aan de kook en blancheer de snijbonenslierten ongeveer 1 minuut. Koel ze snel af in een bak ijswater en laat daarna goed uitlekken.
Bak de spekjes op laag vuur tot ze mooi krokant zijn. Haal de spekjes uit de pan en leg ze op keukenpapier.
Snipper de ui ragfijn en bak in een scheutje olie samen met de kerrie op laag vuur voor 4 minuten.
Zet een koekenpan op het vuur, doe de roomboter in de pan en als deze gesmolten is voeg je de snijbonen en de gebakken ui toe. Bak op hoog vuur 2 minuten en schud de pan regelmatig om.
Doe de snijbonen op een bord, bestrooi met zwarte peper uit de molen. Dan de gemalen gruyere en de spekblokjes erop.
De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Het wordt ook vanglap of flank steak genoemd. De bavette is ‘mager werkvlees’
Chocolademousse is een heerlijk onderdeel voor bij een grand dessert. De smaak is afhankelijk van het percentage cacao. In ieder geval moet je altijd pure