Cheesecake in een glaasje
Simpel snel en lekker. Bramen uit de diepvries zijn makkelijk te pureren. Als er geen verse bramen te krijgen zijn kan je ook blauwe bessen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen. Schil de appels. Snij een appel in blokjes en de andere in dunnen plakjes.
Meng in een kom de bloem, de eierdooiers, de ricotta, de yoghurt, de suiker en de citroenrasp met een mixer goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. Roer de appelblokjes hier doorheen.
Klop de eiwitten stijf en spatel dit door het beslag.
Vet de springvorm in met boter en bestuif licht met bloem.
Giet het deeg in de vorm en bedek de bovenkant met de schijfjes appel.
Zet de taart ongeveer 40 minuten in de oven.
Server met een bolletje koffie ijs
Simpel snel en lekker. Bramen uit de diepvries zijn makkelijk te pureren. Als er geen verse bramen te krijgen zijn kan je ook blauwe bessen
Ik heb deze lasagne gemaakt nadat ik wat kalkoenvlees over had. Je kan ook gegaarde kippendijen gebruiken voor dit recept.