Krieltjes uit de oven met mojo picon
De oorsprong van dit gerecht ligt op Tenerife. Hier is de mojo geboren de typische Canariaanse saus die heerlijk is bij gegrilde aardappelen.
Snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Spoel de witte bonen onder koud water af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie en fruit de ui aan. Laat de knoflook en tijm kort mee fruiten. Voeg het spek en de ham toe en bak 4 minuten.
Voeg de bouillon, aardappelblokjes, de witte bonen en de kool toe. Laat dit zachtjes 10 minuten koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en laat goed doorwarem. Breng op smaak met zout en peper.
De oorsprong van dit gerecht ligt op Tenerife. Hier is de mojo geboren de typische Canariaanse saus die heerlijk is bij gegrilde aardappelen.
Voor dit recept gebruik ik cognacmosterd. Als je deze niet kan vinden neem je vier eetlepes Franse mosterd waar je twee eetlepels cognac doorheen roert.
De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Het wordt ook vanglap of flank steak genoemd. De bavette is ‘mager werkvlees’