Spek anders

Lekker kruidig en knapperig spek is op deze manier makkelijk te maken. Voor de smaak gebruik je gewoon een woksaus die in vele smaken te krijgen zijn tegenwoordig.

Van de seshuan wordt het lekker pittig en van de ginger garlic zacht en vol van smaak en de ketjap sesam maakt het spek wat zoet van smaak.

 

Benodigdheden

Ingrediënten

  • zuurkoolspek- 1 blok of meer
  • woksaus- smaak naar keuze
  • water-

Instructies

De blokjes zuurkoolspek in de winke zijn ongeveer 270 gram. Doe het spek in een kleine pan en giet er een half flesje woksaus over. Vul aan met water tot het net onderstaat.

Breng aan de kook en laat tegen de kook aan in twee uur gaar worden. Laat het spek afkoelen in de marinade.

Als je het spek gaat gebruiken zet je de oven op 190 graden. Heb je spek met zwoerd moet je deze even in een ruit patroon insnijden.

Het spek met de zwoerd of vetkant naar boven 30 minuten in de oven zetten. Wil je het spek warm opdienen zet je na 20 minuten de oven terug naar 90 graden. Dan blijft het warm en kan je het makkelijk nog een tijdje in de oven laten staan.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print