Stoofpot van saucijsjes, chorizo en groenten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • verse saucijsjes- 200 gram
  • chorizo- stuk 200 gram
  • olijfolie-
  • grote uien- 2 suks
  • knoflook- 2 teentjes
  • paprika rood- 1
  • paprika groen- 1
  • spaanse peper- 2 stuks
  • witte wijn- 150 ml
  • tomatenblokjes- 1 blik
  • aardappelen- 4 stuks
  • kippenbouillon- 300 ml
  • mais- klein blikje
  • courgette- 1
  • marjoraan- 2 tl
  • basilicum- 2 tl
  • oregano- 2 tl
  • mozzarella- 200 gram
  • parmezaan- 100 gr
  • zout & peper-

Instructies

Snijd de chorizo in blokjes. Pel de ui en snijd in dunne ringen, pel de knoflook en snij fijn, snijd de paprika’s in reepjes, snijd de Spaanse peper klein, schil de aardappelen en snijd in blokjes, halveer de courgette en snijd in plakjes. Rasp de mozzarella en de parmezaan.

Verhit de olie in een braadpan en bak de saucijsjes 15 minuten met het deksel schuin op de pan. Bak de chorizo 2 minuten mee op het eind. Haal alles uit de pan.

Snijd de saucijsjes in stukjes van ongeveer 2 cm.

Fruit de uien in het achter gebleven bakvet voor 5 minuten. Voeg de knoflook, spaanse peper en bak deze ook 5 minuten. Blus af met de wijn en kook 1 minuut om de alcohol te verdampen.

Voeg de tomaten, aardappel en bouillon toe en laat afgedekt 15 minuten stoven.

Voeg de mais, courgette, kruiden, chorizo en saucijsjes toe en laat nog 12 minuten koken.

Roer dan de kazen erdoor en verwarm goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print