
Romige bloemkoolsoep met knoflooksoldaatje
Als je voor dit gerecht groentebouillon gebruikt is het een mooi vegetarisch voorgerecht of amuse.
Snijd de chorizo in blokjes. Pel de ui en snijd in dunne ringen, pel de knoflook en snij fijn, snijd de paprika’s in reepjes, snijd de Spaanse peper klein, schil de aardappelen en snijd in blokjes, halveer de courgette en snijd in plakjes. Rasp de mozzarella en de parmezaan.
Verhit de olie in een braadpan en bak de saucijsjes 15 minuten met het deksel schuin op de pan. Bak de chorizo 2 minuten mee op het eind. Haal alles uit de pan.
Snijd de saucijsjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
Fruit de uien in het achter gebleven bakvet voor 5 minuten. Voeg de knoflook, spaanse peper en bak deze ook 5 minuten. Blus af met de wijn en kook 1 minuut om de alcohol te verdampen.
Voeg de tomaten, aardappel en bouillon toe en laat afgedekt 15 minuten stoven.
Voeg de mais, courgette, kruiden, chorizo en saucijsjes toe en laat nog 12 minuten koken.
Roer dan de kazen erdoor en verwarm goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Als je voor dit gerecht groentebouillon gebruikt is het een mooi vegetarisch voorgerecht of amuse.

Ajvar is een hemels goedje uit het voormalige Joegoslavië! Je kan het haast overal voor gebruiken: op brood (bijv. kaastosti!), in de soep, als toevoeging

Wilde spinazie is steviger van structuur en smaak dan de gewone maar als er geen wilde te krijgen is kan je prima de gewone spinazie