Surinaams zuur is een fris en pittig zuur wat bij veel gerechten te combineren is.
Surinaams zuur is een fris en pittig zuur wat bij veel gerechten te combineren is.
Schil de gemberwortel en snij deze in kleine stukjes. Breng de suiker met het water aan de kook en voeg daarna de kruiden plus de gemberwortel toe. Laat dit even doorkoken. Doe de azijn erbij en roer door. Zet het van het vuur af en laat afkoelen.
Snij de komkommer door de helft en dan in plakjes. Pel de uit, halveer deze en snij ook in plakjes. Haal de zaadjes uit de peper en snij deze in dunnen ringetjes. Pel de knoflook en snij deze in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten in een bak en laat deze goed intrekken. Na een uur of twee is het al op smaak. Zelf maak ik het een dag van te voren. Je kan dit zuur prima goed houden in de koelkast.
Een leuk en lekker onderdeel van een grand dessert is deze vijgenbonbon. Zacht van smaak met een pitje van de gember.
Voor dit recept gebruik ik de kippendij zonder rugstuk. Doordat het botje er nog wel inzit krijgt het vlees nog meer smaak. Gebruik hier nooit