Surinaams zuur

Surinaams zuur is een fris en pittig zuur wat bij veel gerechten te combineren is.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • ui- 2 stuks
  • komkommer- 2 stuks
  • water- 200 ml
  • spaanse peper- 1 stuks
  • suiker- 3 el
  • witte azijn- 2 1/2 dl
  • zwarte peper-
  • piment korrels- 10 stuks
  • gemberwortel- 1 1/2 cm
  • kruidnagel- 1 stuks
  • zout- 1/4 tl
  • knoflook- 1 teentje

Instructies

Schil de gemberwortel en snij deze in kleine stukjes. Breng de suiker met het water aan de kook en voeg daarna de kruiden plus de gemberwortel toe. Laat dit even doorkoken. Doe de azijn erbij en roer door. Zet het van het vuur af en laat afkoelen.

Snij de komkommer door de helft en dan in plakjes. Pel de uit, halveer deze en snij ook in plakjes. Haal de zaadjes uit de peper en snij deze in dunnen ringetjes. Pel de knoflook en snij deze in kleine stukjes.

Doe alle ingrediënten in een bak en laat deze goed intrekken. Na een uur of twee is het al op smaak. Zelf maak ik het een dag van te voren. Je kan dit zuur prima goed houden in de koelkast.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print