Thaise omelet

Lekker als lunch gerecht maar ook prima als maaltijd. Een omelet gaat goed samen met wat brood of een bakje friet en een frisse salade. Als lunch gerecht is dit voor vier personen. Als maaltijd voor twee.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • eieren- 5
  • thaise vissaus- 1 el
  • zonnebloemolie-
  • knoflook- 3 teentjes
  • ui- 1
  • varkensgehakt- 250 gram
  • Thaise vissaus- 2 el
  • tomaten- 2 stuks
  • verse koriander-
  • rode peper- 1 stuks
  • zwarte peper-

Instructies

Pel de knoflook en hak fijn, pel de ui en snipper deze, ontvel de tomaten en snij in kleine stukjes. Hak een eetlepel koriander fijn en hou de rest apart voor de garnering. Snij de peper in kleine stukjes.

Verhit een scheutje olie in de wok. Bak de ui en knoflook glazig in 3 minuten op half vuur. Voeg de gehakt toe en roerbak in 6 tot 8 minuten goudbruin.

Roer er twee eetlepels vissaus door en bestrooi met zwarte peper uit de molen. Laat pruttelen tot het wat ingedikt is en roer dan de gehakte koriander erdoor.

Klop ondertussen de eieren los met een eetlepel vissaus. Zet de koekenpan op heet vuur met een scheutje olie. Giet het eiermengsel in de koekenpan en bak tot de bovenzijde net is gestold.

Schep dan het gehaktmengsel op een zijde van de ommelet en vouw hem voorzichtig dicht.

Schep de omelet voorzichtig op een voorverwarmd bord en garneer met de verse koriander en de  stukjes peper.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print