Tomaten beignets

Je kan voor dit recept je eigen soezenbeslag maken van bloem, water of melk, boter en eieren maar het is ook kant en klaar te koop in de meeste supermarkten. De beignets kunnen in de frituur als het vet nieuw is. Als je een laag van 4 a 5 cm olie in een pan doet werkt het ook prima. De olie kan je daarna zeven en voor hergebruik in een fles bewaren.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kerstomaatjes- 20 stuks
  • mozzarella- 150 gram
  • basilicum- 8 blaadjes
  • ansjovisfilet- 2 stuks
  • soezenbeslag-

Instructies

Snijd het kapje van de tomaatjes en hol deze uit met een theelepel. Bestrooi ze aan de binnenkant met zout en laat ze met de open zijde naar beneden op keukenpapier uitlekken.

Snij de mozzarella in kleine blokjes, snij de ansjovisfilet en basilicumblaadjes ragfijn. Meng de mozzarella, basilicum en ansjovis door elkaar en vul de tomaatjes met dit mengsel.

Haal de gevulde tomaatjes door het soezenbeslag en bak op 185 graden in olie goudbruin. Laat even op keukenpapier uitlekken en serveer direct.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print